Werkgeluk en Eigenaarschap

arrow_1.png
afbeelding over werkgeluk en eigenaarschap

Werkgeluk en Eigenaarschap

Werkgeluk is een term die je steeds vaker hoort en in dit artikel maken we duidelijk wat de samenhang is tussen werkgeluk en eigenaarschap. Met enige scepsis overigens, want is werkgeluk een haalbaar streven?

Geen zin in werken, mag dat nog wel?

Ik had vanochtend even helemaal geen zin om aan het werk te gaan. Ik had twee dagen met een grote(120) en een kleine groep(5) mensen gewerkt. Intensieve maar mooie dagen. Inmiddels lag er een flinke berg email op me te wachten, ik moest ook nog een offerte herschrijven, had allerlei administratieve rotklussen te verwerken en het was veel te lekker weer om binnen te zitten.

Kortom, geen reet zin. Dus keek ik met mijn chagrijnige stemming wat rond op LinkedIn en toen zag ik zo’n filmpje voorbijkomen over het zoveelste Event rondom Werkgeluk. Allemaal van die blije gezichten van mensen die niet aan het werk waren maar op kosten van de baas werden geëntertaind rondom het thema werkgeluk. Irriterend. Allemaal mensen die kwamen luisteren naar verhalen over “in je kracht komen”, “je hart volgen” en meer van dat soort “hoe-word-ik-snel-gelukkig” ideeën.

Werkgeluk of leven in een fake-wereld

Het lijkt alsof de trend van Facebook en Instagram zich voortzet op linkedin. Ik zie bijna nooit foto’s van mensen die voor de zoveelste keer met veel gezeur de vergaderzaal binnenkomen. Of koffie moeten drinken wat niet te zuipen is. Alles wat wordt gedeeld prachtig, mooi, inspirerend en boeiend. Werken lijkt net als ons privéleven een aaneenschakeling van hoogtepunten te moeten zijn. We hebben iedere dag plezier, zijn heerlijk aan het co-creëren, hebben fantastische brainstormsessies, inspirerende meetings en zeer vruchtbare bijeenkomsten.

Ik ervaar geen werkgeluk, ben ik nog wel normaal?

Als je dat als normaal werkend mens bekijkt dan word je al heel snel ongelukkig. Want jouw werk lijkt dan ineens een stuk minder kleurrijk dan dat van alle anderen. Je ‘werkgeluk’ is ver te zoeken. Ben je dan de enige die af en toe gewoon rotklusjes moet doen of een off-day hebt? Is het dan gek als je liever een dagje in de tuin wilt zitten dan aan te schuiven bij de wekelijkse scrum-sessie?

Als je net als ik een ‘normaal’ werkleven leidt dan kan het zijn dat een mogelijk opkomend geluksgevoel (‘werkgeluk’) al snel verdampt als je anderen ziet die het beter hebben dan jij.

Hé Kanjer!

Zeg eens eerlijk: Roep je iedere morgen in de spiegel dat je een kanjer bent en er zin in hebt? Of heb je misschien ook wel eens helemaal geen zin en valt het je op dat je wallen onder je ogen krijgt. Laten we elkaar niet te veel voor de gek houden met al die geluks-praatjes. Doe niet alsof je een topbaan hebt met alleen maar heel interessant, gevarieerd en uitdagend werk met topcollega’s. De meeste mensen hebben dat namelijk niet. Overal is wel wat.

Keynote Speaker
Pieter van der Haak

Keynote Speakers, inspiratiesessies, lezingen en meer.
P&A Talentontwikkeling.

Maar hoe zit het dan met Eigenaarschap en werkgeluk?

Ja ik geef het toe, in mijn boek over Eigenaarschap “Wie zorgt dat het goed komt” heb ik zelf ook beschreven dat werk energie moet geven en leuk moet zijn. Dat het super zou zijn als je werk bestaat uit klussen die je ook zou doen als je er niet voor betaald zou worden. Maar sommige mensen interpreteren dat op zo’n manier dat je ieder moment van de dag met een zalige glimlach op je gezicht blij moet rondlopen. Maar lieve mensen; dat is dus gewoon niet het geval!

Bestel hét boek over Eigenaarschap

Hoe je eigenaarschap kunt vergroten in ieder team
boektip

Luister niet naar al die Goeroe’s, die roepen dat je het grote geluk kunt vinden door te doen wat zij deden. Je kunt dagelijks wereldwijd wel een of andere goeroe vinden die je het grote geluk voorspelt, door je hart te volgen en ‘je mooiste leven te leiden’. Allemaal doen ze (soms met de beste intenties) een beroep op jouw honger naar meer en meer. En als het zo makkelijk zou zijn als ze het voorspiegelen dan hadden we allemaal al lang dat grote geluk bereikt. En geloof me, ook deze goeroe’s hebben wel eens een kutdag. Ook zij hebben rotklusjes te doen. Ook zij hebben soms geen zin, maar “The show must go on”.

Zo dat moet wel even opluchten toch? Wat een heerlijk idee om te weten dat werken nooit het grote geluk gaat brengen, net zoals heel veel geld. Dan hoef je er ook niet steeds achteraan te jagen en je ongelukkig te voelen, zolang je het nog niet hebt.

De hele dag werken en jezelf voortdurend gelukkig voelen bestaat simpelweg niet. Het is er nooit geweest en het zal ook nooit komen. Er is geen directe relatie tussen werk en gelukkig zijn. Dat is een te simpele kwakzalverij-conclusie. Net zo goed als geld niet gelukkig maakt, zal werk je ook niet direct gelukkig maken. Oké we weten dat als je flink wat geld hebt dat de kans op een gelukkig leven wel groter is. Zo is het ook met werk. Als je leuk werk hebt dan is de kans groter dat je je gelukkig voelt. Maar van het werk zelf wordt je niet gelukkig.

Leidt Eigenaarschap dan wel tot werkgeluk?

Mensen die eigenaarschap tonen zijn ook gelukkiger, maar ook daar is geen directe relatie aan te tonen. In mijn boek verwijs ik naar flow. Werk doen wat je op een prettige manier uitdaagt en goed past bij wat je wilt. Dat is fantastisch. Je vergeet de tijd, wordt opgenomen door je werk, kortom je raakt in flow. En het bijproduct van flow is een gevoel van gelukkig zijn. Dat dan weer wel.

80% Eigenaarschap en 20% Corvee

Ook als je eigenaarschap voelt en een baan hebt waar je trots op bent. Als je dingen doet die helemaal bij jou passen, dan nog is er altijd een stukje corvee in je leven.

Net zo goed als dat je altijd nog zelf de vaatwasmachine uit moet pakken.

Laten we daar maar de oude 80/20 regel op toepassen. Als je voor 80% energie krijgt van je werk dan is het prima om 20% gewoon vervelende klussen te moeten doen. En dat is maar goed ook want als je iedere dag een piek hebt dan voel je het ook niet meer op den duur en dan ben je dus wederom ongelukkig.

Jaren geleden kocht ik het compacte boekje Natuurlijk Gelukkig, geschreven door Sociobioloog Desmond Morris. Hij was een van de eersten die hier zinnige dingen over schreef. Zo schrijft hij ‘de beste manier om het verschil tussen tevredenheid en geluk aan te duiden is door tevredenheid uit te leggen als het gevoel dat het leven goed is, terwijl geluk de sensatie is die we voelen als het leven ineens een stuk beter wordt’.

Geluk is dus slechts een tijdelijk verschijnsel. Het leven wordt ineens een stuk beter. Het is dus maar heel relatief. Zodra je die “betere” situatie hebt bereikt is het weer verdwenen. Dat maakt dus ook dat je nooit gelukkig wordt als je zit te facebooken of tegenwoordig dus op linkedin allerlei plaatjes ziet van mensen die zo blij aan het werk zijn. Want waarom ben jij daar niet bij? Waarom heb jij geen lekkere lunch of een inspirerende bijeenkomst vandaag? Kortom, laten we ophouden met net te doen alsof de werkplek gelijk is aan de hemel op aarde.

Geen werkgeluk dus. Maar ‘gelukkig’ wel eigenaarschap.

Laten we gewoon aan het werk gaan. En trots zijn op wat we doen. En dat kan als je eigenaarschap ervaart. Als je betekenisvol kunt werken binnen een omgeving die jou helpt iedere dag weer een beetje beter te worden.

Maar weet ook dat, zelfs als je honderd procent eigenaarschap voelt, er gewoon rotklussen bij horen. Verzet je er niet tegen. Laten we stoppen met de eeuwige zoektocht naar geluk. We hebben toch eigenlijk alles al?

Ter afsluiting een mooi citaat van de Taöistische filosoof Chuang-Tzu:

Geluk is de afwezigheid van het streven naar geluk

Toch aan de slag met ‘werkgeluk’ in jouw team of organisatie?

Meer eigenaarschap?

Trainingen - Inspiratiesessies - Maatwerk
Eigenaarschap
Deel dit artikel op je socials
Facebook
Twitter
LinkedIn

Relevante artikelen

Picture of a ownership craftsman at work

Promoting Ownerschip: 7 Crucial Conditions

Promoting Ownership; introduction Why is it that some employees show more initiative, agency and ‘task ownership’ than others? How is it that people sometimes show more agency in their private affairs than at work? As a manager, how can you

Lees meer >>
Afbeelding over Vertrouwen en Eigenaarschap in teams

Eigenaarschap en Vertrouwen

Eigenaarschap stimuleren vanuit Vertrouwen Eigenaarschap stimuleren bij medewerkers is vertrouwen nodig. Leidinggevenden raken soms gefrustreerd als het gaat om eigenaarschap omdat ze het vaak zo missen in hun team. Soms hoor je allerlei frustraties. Misschien herken je wel een of

Lees meer >>

Ziekteverzuim snel omlaag dankzij meer Eigenaarschap

Ziekteverzuim snel omlaag dankzij meer Eigenaarschap Meer dan 50% van het ziekteverzuim in Nederland ontstaat door mentale klachten. En meestal gaat het dan om een combinatie van werkdruk, een slechte werk/privébalans en een negatieve werkcultuur. Dit blijkt keer op keer,

Lees meer >>
Afbeelding over Eigenaarschap en waarom niet alles in één keer kan

Eigenaarschap stimuleren, of toch niet?

Eigenaarschap stimuleren is een kwestie van timing Waarom we onze klanten ook helpen met eigenaarschap te stimuleren door ergens ‘Nee’ tegen te zeggen Een praktijkvoorbeeld: Een HR professional belt ons; het management wil graag een inspiratiesessie voor het personeel over

Lees meer >>
afbeelding over samenwerken en eigenaarschap

Teamwork en Eigenaarschap

Teamwork en Eigenaarschap; handen uit de zakken! Teamwork betekent dat teamleden eigenaarschap nemen. Eerst even een paar voorbeelden. Toen ik vanochtend buiten kwam om de krant uit de brievenbus te halen zag ik dat de buurman zijn oranje container aan

Lees meer >>
Afbeelding van een verschilmaker die vast patronen durft te doorbreken

4 Kenmerken van Verschilmakers

De vier kenmerken van Verschilmakers In dit artikel beschrijven we wat de kenmerken van verschilmakers zijn. Verschilmakers heb je in deze tijd hard nodig. Verschilmakers kernmerken zich doordat ze zich ontfermen over bepaalde klussen en gewoon zorgen dat het voor

Lees meer >>
afbeelding over het vinden van verschilmakers

Vind de verschilmakers!

Verschilmakers zijn die medewerkers die in jouw organisatie Eigenaarschap tonen, ze nemen verantwoordelijkheid en zijn proactief. Mensen waar je misschien graag meer van zou willen. In dit artikel lees je hoe je deze verschilmakers kunt vinden en, nog belangrijker, hoe

Lees meer >>
afbeelding van agile werken in combinatie met eigenaarschap tonen

Agile werken vereist Eigenaarschap

Agile werken vraagt om Eigenaarschap Agile werken is prachtig, maar het het komt pas echt tot zijn recht als je zorgt voor voldoende Eigenaarschap bij de leden van het team. In dit artikel leg ik uit hoe dat zit en

Lees meer >>

Nieuwsbrief

Regelmatig de nieuwste artikelen ontvangen? Meld je aan!

Zelfscan

Benieuwd hoe het met jouw eigenaarschap op met die van jouw team zit?

Even meedenken?

Wij denken graag even mee over passende oplossingen. Stel hieronder je vraag en we nemen contact op.
Logo-PA-nieuw (1)
Vind je ons aanbod of een van onze artikelen leuk? Laat het weten!
Nieuwsbrief
Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig interessante artikelen of updates!
Copyright © 2023 Studio Progressus, All rights reserved. Powered by Studio Progressus.