Over Arjen Dirk Boersma

Trainer van P&A

Arjen Dirk Boersma
Arjen Dirk weet zijn daadkracht en duidelijkheid als Officier der Mariniers op unieke wijze te combineren met zijn soft-skills, coachingsvaardigheden en zijn sterk ontwikkeld empathisch vermogen. Hij weet teams, leidinggevenden en teamleden uit te dagen het beste van zichzelf in te zetten om als team meer te zijn dan de som der delen. Arjen Dirk heeft een mooie mix van ervaring en persoonlijke vaardigheden waardoor we trots zijn dat hij deel uit maakt van ons team van professionals. Hij maakt makkelijk contact, is nuchter, ziet het grotere geheel en gaat, als het nodig is, de plek der moeite niet uit de weg. Bij P&A Talentontwikkeling is Arjen Dirk vooral betrokken bij programma’s gericht op Teamontwikkeling en Leiderschap. Hij combineert het zelfstandig ondernemerschap met een functie binnen het bureau ‘leiderschap’ van de Marine.

Achtergrond

Na de studie Nederlands recht en bedrijfskunde is Arjen Dirk gaan werken vanuit de rol van dienstplichtig pelotonscommandant bij het Korps Mariniers waar hij enkele jaren een mooi stuk levenservaring heeft opgedaan. Vervolgens begon hij aan een “burgerbestaan” in verschillende functies. Van Directeur Sociale werkvoorziening tot sales manager van een zorgverzekering, van adjunct directeur bij een woningbouw vereniging tot leraar binnen een penitentiaire instelling. Vervolgens stapte hij weer over naar Defensie waar hij momenteel nog altijd werkzaam is. Vanuit zijn defensietaken is hij onder meer uitgezonden geweest naar Afganistan.

Drijfveren

Arjen Dirk werkt voornamelijk vanuit systemische principes waarin hij naar het geheel kijkt in plaats van de losse onderdelen. Inmiddels heeft hij zo’n 200 teams begeleid en 80 (executive)personal coach trajecten afgerond. Behoorlijk wat ‘vlieguren’ dus. Zijn werkveld bevindt zich zowel binnen als buiten de krijgsmacht. Hij is een mens-gericht persoon die vooral denkt in mogelijkheden en groei.

De Friese oneliner: ‘as it net kin sa it moat, dat moat it mar sa as it kin’… is niet voor niets zijn motto!

Maak kennis

Dit zijn de mensen van P&A

Logo-PA-nieuw (1)
Vind je ons aanbod of een van onze artikellen leuk? Laat het weten!
Nieuwsbrief
Schrijf je in en ontvang regelmatig interessante artikelen en updates!
Copyright © 2024 Studio Progressus, All rights reserved. Powered by Studio Progressus.