Over Claudia de Groot-Sättler

Trainer/teamcoach en partner

Claudia de Groot-Sättler
Claudia de Groot is één van de vier partners bij P&A Talentontwikkeling. Opdrachtgevers waarderen haar om haar betrokkenheid, enthousiasme en haar vermogen hun vraag te vertalen naar ontwikkeldoelen en een concrete aanpak die aansluit bij de behoeften. Claudia bouwt met onze opdrachtgevers aan langdurige relaties en dat doet zij vanuit oprechte interesse, verbinding en zorgvuldig contact.

In haar werk als teamcoach en procesbegeleider is Claudia scherp in haar observaties, helder in haar analyses en daagt zij de deelnemers door middel van ‘rake’ vragen uit om in beweging te komen. Claudia maakt makkelijk contact en weet mensen, maar ook zichzelf te raken. Deze natuurlijke verbinding is haar belangrijkste instrument in het werken in groepen. Hierdoor heeft zij niet alleen oog voor de dynamiek in de groep, maar ook voor iedere individu.

Claudia is vooral betrokken bij trajecten die zich richten op de samenwerking in (crisis) teams en is vaak bij onze opdrachtgevers aan de slag als procesbegeleider. Binnen P&A brengt zij veel energie en weet ze ons scherp te houden.

Achtergrond

Voordat Claudia aan het werk ging als trainer en teamcoach werkte zij als vestigingsmanager in de uitzendbranche. In deze functie leerde zij de waarde kennen van samenwerken, ontwikkelen en het coachend leidinggeven. Een zaadje was geplant.
In 2003 stapte zij over naar de wereld van crisisbeheersing en rampenbestrijding binnen Veiligheidsregio IJsselland als beleidsmedewerker en opleidingsfunctionaris. Met name de ontwikkeling en dynamiek van de crisisteams hadden haar grote interesse. Daarom besloot zij in 2012 aan de slag te gaan als trainer/coach binnen dit werkveld en hiervoor de nodige opleidingen te volgen. Sinds die tijd coacht en traint Claudia veel crisisteams in Nederland. En met haar natuurlijke gevoel voor de onderlinge dynamiek en haar oprechte interesse, helpt zij deze teams vaak net een laagje dieper te gaan. Ondertussen werkt Claudia niet alleen meer met crisisteams, maar begeleidt zij ook met veel plezier teams in allerlei organisaties.

Drijfveren

Ieder team bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, stijlen, talenten en valkuilen. Als teams in staat zijn constructief om te gaan met die verschillen, als er in de samenwerking een basis is van vertrouwen en veiligheid, dan zullen mensen zich ontwikkelen, is er werkplezier en dat leidt meestal tot mooie resultaten. Het in beweging brengen van teams doet Claudia op haar eigen enthousiaste wijze, waarin vertrouwen en verbinding altijd de basis zijn.

Dit zijn de mensen van P&A

Copyright © 2024 Studio Progressus, All rights reserved. Powered by Studio Progressus.
Logo-PA-nieuw (1)
Vind je ons aanbod of een van onze artikelen leuk? Laat het weten!
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in en ontvang regelmatig interessante artikelen en nieuwsupdates!